Gıda güvenilirliği ve gıda hijyeninin devamlılığının sağlanması için İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin işletmecilerine gıda mevzuatı ve gıda hijyeni konularında eğitim düzenlenmiştir.
2019-2020 eğitim ve öğretim yılı başlaması ile İlimiz genelinde öğrencilerimiz okul kantinleri, yemekhaneler veya okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı vb. yerlerden besin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli gıdalarla dengeli ve sağlıklı beslenmesi için gerekli kontrol ve denetimler hassasiyetle ve etkin bir şekilde devam etmektedir.
Yapılacak olan denetimlerde Bakanlığımızca hazırlanarak 05.02.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ''Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'' ile okul kantinleri, okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı vb. yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde satışa sunulan gıdaların güvenilirliği ve resmi kontrolüne ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Bu kapsamda okul kantinlerinde çalışanların, yaptıkları işin gerektirdiği gıda güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitilmeleri sağlanmaktadır.
Unutulmamalıdır ki; güvenli besinler sağlıklı nesillerin teminatıdır.