TARLA ZİRAATI
a) Toprak sürümleri yapılır. Geç eriyen gübreler toprağa karıştırılır.
b) Hububatta ve fiğde ekimler devam eder.
c) Ekilecek tohumlar ile ambarlarda mahsul muhafazası için mücadele yapılır.
SEBZECİLİK
a) Seralarda kıvırcık dikimi tamamlanır.
c) Mücadele işlerine kışlık sebzelerde devam edilir.
d) Son sebzeler hasat edilerek ambalajlanır, muhafaza edilir ve değerlendirilir
MEYVECİLİK
a)Meyvelerde hasat tamamlanır.
b) Zeytin hasadı başlar.
c) Yeni meyve bahçesi tesislerinde dikim işlerine başlanır.
ZEYTİNCİLİK
- Tesis öncesi teraslama yapılmaya başlanmalıdır.
- Hafif ve süzek topraklar dışında, çiftlik gübresi verilir ve toprağa gömülür.
- Sonbahar toprak işlemesi yapılır. (15-20cm.derinlikte).
- Ağır toprakların ıslahı için kireç atılmalıdır.
- Fosforlu ve potasyumlu gübreler bu ay uygulanabilir.
SÜS BİTKİLERİ
- Seralarda
- Erkenci laleler, nergis, sümbül, safran ve zambak soğanlarının, turfandacılık amacı ile, saksılara dikimi yapılır.
- Seralarda bakım işlerine devam edilir.
- Park ve Bahçelerde
- Hava koşulları uygun olduğu sürece, ağaç ve ağaççıklarla, yaprağını döken çit bitkilerinin dikimi yapılır.
- Bazı ağaççıklardan çelik alınmaya başlanır. Alınan çelikler bahara kadar kumda katlamaya konur.
- Kayın, gürgen, ıhlamur gibi ağaçların yaprakları toplanır.
- Güllerin kökleri toprakla doldurularak, köklerin dışarı çıkması önlenir.
HAYVANCILIK
a) Ahır ve ağıllarda onarım ve bakım yapılır.
b) Hayvanlar çeşitli yemlerle beslenirler. Bazı yerlerde meralarda otlatma yapılabilir.
c) Bazı ılık bölgelerde yem bitkilerinin son hasatları yapılır.
d) Hayvan hastalıkları ile mücadeleye devam edilir.
TAVUKÇULUK
a) Mevsim dolayısıyla kümeslerin havalandırılmasına, temizlik ve dezenfeksiyonuna devam edilir.
b) Tavuklarda çeşitli bakım ve beslenme işleri yapılır.
c) Tavuk hastalıklarına karşı mücadele edilir.
ARICILIK
a) Arılar yeteri besin bırakılmış kovanlarda kış uykusuna bırakılır.
b) Hasad edilmiş ballar piyasaya sevkedilir.