ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DENİZLİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • İŞ TANIMLARI
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • YAYINLARIMIZ
    • TOPRAK HARİTALARI
    • DENİZLİ HOROZU
    • BROŞÜRLER (LİFLETLER)
    • BRİFİNG RAPORU
    • İSTATİSTİKLER
    • DENİZLİ BÜYÜKOVA KORUMA ALANLARI
    • JEOTERMAL SERACILIK FİZİBİLİTE RAPORU VE YATIRIMCI REHBERİ
    • BİLGİSAYAR YAZILIMLARI
  • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • İKS ORGANİZASYON KİTABI
    • PERSONEL FORMLARI
    • RESMİ YAZIŞMA
    • KAMU HİZMETİ STANDARTLARI
    • EBYS BELGENET
  • DENİZLİ VE TARIM
    • TARIM TAKVİMİ
    • ÇİFTÇİ FORMLARI
  • SÜREÇLER
  • KALİTE BELGELERİMİZ
  • GIDANI KORU
  • DİTAP
  • İLAN.GOV.TR
  • ULAŞIM
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksDenizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Tarım Takvimi - EKİM

​TARLA ZİRAATI
a) Her türlü güzlük ve bahar ekimleri için toprak sürümü ve hazırlığı yapılır. Sürümle birlikte toprakta geç erime yapan gübreler ile çiftlik gübreleri verilebilir. İkileme ve üçlemeler devam eder.
b) Güzlük hububat ekimi başlar ve ay boyunca devam eder.
c) Ekilecek tohumların ilaçlanması ve genel mücadele işleri yapılır.

SEBZECİLİK
a) Seralarda hıyar, domates, biber gibi ürünlerin hasadı tamamlanır..
b) Örtüaltında kıvırcık dikimi yapılır.
d) Sonbahar sebzelerde görülecek hastalık ve zararlılarla mücadele yapılır.
e) Çeşitli sebzelerin hasadı ambalajı, pazara sevki ve değerlendirilmeleri yapılır

MEYVECİLİK
a)Kivi hasad olgunluğunun tespiti için refraktometre ile ölçümler yapılır. Genellikle 15 ekim sonrasında başlayan ölçümlere göre hasada başlanacağı tarih çiftçilere duyurulur. Kivi de hasat olgunluğu döneminin tespiti depolama ömrü ve ürün kalitesi için çok önemlidir.
b) Diğer ürünlerin


ZEYTİNCİLİK
- Yeşil gübreleme için, toprak tavlı ise tohumlar ekilmelidir.
- Tavlı topraklarda sonbahar sürümü yapılır.
- Hasada hazırlık olarak ağaç çevresi düzeltilmelidir.
- Çeşitli nedenlerle dökülen taneler toplanmalıdır.
- Yeşil zeytin salamurası için, tane hasadı yapılabilir.
- Teras onarılmasına başlanır.


SÜS BİTKİLERİ
- Seralarda
- Küpe, sardunya, çingülü gibi bitkilerin budaması yapılır.
- Gloxinia (Patlıcan çiçeği) yumruları saksılara dikilir.
- Yılbaşında çiçek verecek olan saksılı süs bitkileri (Primula, siklamen vb.) iki haftada bir sıvı gübre ile beslenir. Bu arada, saksıya alınan ve çiçek vermek üzere olan kasımpatları da gübrelenir.
- Gonca tekleme yapılır.
- Park ve Bahçelerde
- Yeri hazırlanan soğanlı süs bitkilerinin (Lale, nergis, sümbül, frezya, zambak) dikimleri yapılır.
- Bordürlerde bulunan çiçekler toplanarak, sadece kasımpatıları ve yıldızlar bırakılır. Kasımpatılarına sıvı gübre verilir. Gonca tekleme yapılır. Bordürlerin toprağı derin olarak bellenerek, çürümüş gübre verilir.
- Çukur kalmış olan çim sahaları onarılır.
- Çim tohumlarının ekimi yapılır.
- Eğer don olmuşsa; yıldızlar kaldırılarak, yumruları kurutulur ve saklanır.
- Yazlık mevsimlik çiçeklerin tohum kapsülleri toplanır.


HAYVANCILIK
a) Hayvanların ahırlarda havalandırma, temizlik, dezenfeksiyon ve badanalama devam eder. Onarımları yapılır.
b) Hayvanların yemlemelerine çeşitli yemler üzerinden devam edilir. Ve yeşil yemlerin sağmal ineklere verilmesine çalışılır.
c) Bazı otlu meralarda otlatma devam eder. Bazı bölgelerde yem bitkileri hasadı yapılır. Silaj işleri yürütülür.
d) Hayvan hastalıklarına karşı koruyucu tedbirler alınır, mücadele yapılır.

TAVUKÇULUK
a) Kümeslerde temizlik, badanalama ve dezenfeksiyon işleri yürütürülür.
b) Tavuklara çeşitli besleyici yemler verilir. Bazı bölgelerde anız ve yeşilliklere tavuklar salınır.
c) Çeşitli tavuk hastalıklarına karşı mücadele devam eder.

ARICILIK
a) Kovanlar soğuk bölgelerde kışlık yerlerine nakledilir. Kış dinlenmesine bırakılmadan temizlenir, içindeki yabancı maddeler atılır.
b) Arılarda görülebilecek hastalıklara karşı mücadele yapılır.
c) Bal hasadı bu ay bitirilir. Ambalajlanarak piyasaya sevkedilir.

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İncilipınar Mah. İncilipinar Cad. No:2 20150 Pamukkale/DENİZLİ

  • Telefon : (0258) 212 54 80 (4 Hat - Santral)

  • Faks : (0258) 212 54 87

  • E-Posta : denizli@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​