TARLA ZİRAATI
a) Hububat ve fiğ ekilişleri tamamlanır.
b) Ayçiçeği, mısır, karpuz gibi ürünlerin ekimi için toprak hazırlığı yapılır.
SEBZECİLİK
a) Örtüaltında kıvırcık hasadı devam eder.
b) Baklada bakım, bezelyede bakım ve sırığa alma işleri yapılır.
c) Beyaz lahana, kıvırcık salata, pırasa, ıspanak, maydanoz, Brüksel lahana, kırmızı lahana gibi kış sebzelerinin gelişim ve hasadı devam eder. Ambarlarda ve soğuk hava depolarında sebzeler muhafaza edilir. Ambalajlanarak pazara sevkedilir.
MEYVECİLİK
a)Budama ve Toprak işleme yapılmaktadır.
b)Fidan dikimine devam edilir.
ZEYTİNCİLİK
-Hasat işlemi tamamlanmışsa , sürüm yapılır.
- Toprağa ahır gübresi verilebilir.
- Ağır topraklara kireç atılmalıdır.(5-10 yılda bir).
- Tesviye gerektiren zeytinliklerde tesviye işlemi yapılır.
- Yeni zeytinlikler için teras yapılır. Arazi düz ise , dikim yerleri tespit edilerek, çukurlar açılır.
SÜS BİTKİLERİ
- Seralarda
- Bu ayın başında , dışarıdaki süs bitkileri Fuchsia(küpe), Pelargonium(sardunya), Begonia semperflorens(Ateş begonyası) ve saksılı ağaççıklar Hibiscus Rosea Sinensis (Çin gülü),Bougainvillea (Gelin duvağı),Gardenia (Ful) Lantana camara (Ağaç minesi)vb. içeriye alınmalıdır.Seralarda yetişen ağaççıklar budanarak, bağlama işlemi yapılır.
- Karanfil ve kasımpatlarında , çelik alınarak köklendirilir. Sulama işlemlerine özen gösterilir.
- Park ve Bahçelerde
- Havalar uygun olursa, ağaç ve ağaççık grubundan bitkiler dikilir. Genç fidanlara herek verilir. Don kalktıktan sonra , yeni dikilen fidanların ve kökü yerli bitkilerin çevresindeki toprak sıkıştırılır.
- Çiçek soğanları ve yumruları saklandıkları yerlerde kontrol edilerek , yumrulu begonya (Begonia Tuber Hybrida ), Yıldız (Dahlia) , Glayöl (Gladiolus) yumrularının zayıf ve sağlıksız olanları ayıklanır, fare zararından korunur.
- Çim alanlarının elenmiş çiftlik gübresi ile gübrelenmesi tapılır.
- Ligustrum (Kurt Bağrı), Cornus (Süs Kızılcığı), Carpinus Betulus (Gürgen), Acer Compestris (Akça Ağaç) gibi ağaç ve ağaççıklarda budama uygulanır.
- İlkbaharda erken çiçek açan ve yaprağını döken Cydonia Japonica (Japon Ayvası), Forsithia (Altın Çanak), Sipirea (Keçi Sakalı)gibi bazı çalılardan çelik alınır.Alınan çelikler , baharda dikilinceye kadar katlamaya konur.
HAYVANCILIK
a) Birçok yerlerde hayvanlar ahırda olduğu için ahırların bakımı önemlidir. Ahırlar temizlenmeli, havalandırmalı, hastalıklarla mücadele için önlemler alınmalıdır.
b) Hayvanlar çeşitli yemlerle beslenmeli, zararlılarla mücadele edilmeli ve havalar temiz tutulmalıdır.
c) Doğum hazırlıklarına başlanır.
d) Bazı ılık bölgelerde hayvanlar meralarda otlatılır.
e) Hayvan hastalıklarına karşı koruyucu aşılar yapılır.
TAVUKÇULUK
a) Kümeslerde sık sık havalandırma ve temizlik işleri yapılır,
b) Kuluçka hazırlıklarına başlanabilir.
c) Kümes hayvanları genel olarak içeride beslendiklerinde çeşitli ve uygun yemlerle beslenmelidir.
d) Kümeslerde hayvanların çeşitli hastalıklara karşı koruyucu aşıları yapılmalıdır. İlaçlar yemlerle verilmelidir.
ARICILIK
a) Arılar devamlı olarak kovanda olduklarından kovan ağızlarının temizliği ve havalandırma yapılır.
c) Arılar için yeteri yem yoksa bez parçasına toz şeker konarak kovan içine yerleştirilir. Uyuyan arıların düşüp ölmemesi için kovan ve petekler sarsılmamalıdır.
d) Kovanlarda görülmesi muhtemel hastalık ve zararlılarla mücadele edilir.