Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DENİZLİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Anasayfa
KURUMSAL YAPI
İL MÜDÜRÜ
İL MÜDÜR YARDIMCISI
İL MÜDÜR YARDIMCISI
İL MÜDÜR YARDIMCISI
ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
KALİTE POLİTİKAMIZ
ORGANİZASYON ŞEMASI
E-HİZMETLER
PROJELER
YAYINLAR
BROŞÜRLER
BRİFİNG RAPORU
İSTATİSTİKLER
YATIRIMCI REHBERİ VE JEOTERMAL SERACILIK FİZİBİLİTE RAPORU
DENİZLİ BÜYÜKOVA KORUMA ALANLARI
BASIN
İL HAKKINDA
DENİZLİ HOROZU
İDDİALAR VE GERÇEKLER
SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ
TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
>
Link
Toprak Numunesi Alma
TOPRAK NUMUNESİ NASIL ALINIR
Toprak örneği almak için şekilde görülen sonda, burgu veya bel kürek kullanılır.
Toprak örnekleri tarlanın, meyve bahçesinin veya seranın bir ucundan diğerine uzanan düz bir hat üzerinden alınmayıp, şekilde gösterildiği gibi zig-zag bir çizgi üzerinde 15-20 adımda bir alınmalıdır.
Tek yıllık tarla bitkileri veya sebze yetiştirilecek alanlardan toprak örneği alınırken zig-zag hattın köşelerindeki her noktadan V harfi şeklinde 30 cm. derinliğindeki çukur açılır, daha sonra bu çukurun bir yüzeyi düzeltilerek bu yüzeyden 3^4 cm. kalınlığında bir toprak dilimi alınır. Alınan topraklar bir plastik kovada biriktirilir.
Meyve bahçeleri ve bağlardan 0-30cm ve 30-60 cm olmak üzere iki farklı derinlikten şekilde açıklandığı gibi toprak örneği alınır. Yeni kurulacak meyve bahçesi ve bağ tesisleri için 0-30 cm,30-60 cm ve 60-90 cm olmak üzere üç farklı derinlikten şekilde açıklandığı gibi toprak örneği alınır Alman bu topraklar farklı bir plastik kovada biriktirilir.
Her noktadan aynı şekilde alınan toprak örnekleri kova içerisinde iyice karıştırılır Bu karışımlardan en fazla 2 kg. toprak örneği iri taş, çöp ve diğer yabancı maddelerden temizlenerek ayıklanır, etiketlenip elenerek bir torbaya konulur ve vakit geçirilmeden laboratuvara ulaştırılır.