Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DENİZLİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCISI
    İL MÜDÜR YARDIMCISI
    İL MÜDÜR YARDIMCISI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    BRİFİNG RAPORU
    İSTATİSTİKLER
    YATIRIMCI REHBERİ VE JEOTERMAL SERACILIK FİZİBİLİTE RAPORU
    DENİZLİ BÜYÜKOVA KORUMA ALANLARI
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    • DENİZLİ HOROZU
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ
    TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksDenizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri İçin Hijyen Eğitimi

2.08.2017 / Gösterim Saysı : 94 / Arşiv

Sofralarımızda önemli bir yere sahip olan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ile ekşi hamur ekmeklerinin, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, muhafazası, taşınması ve pazarlanmasına ilişkin kurallar ve ürünlerin sahip olması gereken özellikler 01.04.2012 tarihinde 28163 sayılı resmi gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde (Tebliğ No:2012/2) belirlenmiştir.

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 nolu ekinin 10. Maddesinde " Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar". Hükmü gereği Bakanlığımız ile ilgili meslek odaları arasında protokoller imzalanmıştır.

Bu Protokoller kapsamında İlimizde eğitimler verilmektedir. İlk eğitim 04.07.2017 tarihinde ekmek sektörü çalışanlarından 102 kişinin katılımı ile düzenlenmiştir.  

Bu eğitim sadece Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında yapılmakta olup, Hijyen Eğitim yönetmeliği kapsamındaki Hijyen Eğitimleri ile karıştırılmamalıdır.

Protokoller kapsamında verilen eğitimlerin geçerlilik süresi 5 yıl olup, ekmek üretim, dağıtım ve satışında çalışan ve bu güne kadar eğitim almamış veya eğitiminin geçerliliği sona ermiş personelin meslek odalarına başvurarak sözkonusu eğitime katılım taleplerini iletmeleri gerekmektedir.

Son Haberler
...
Havalar Isındı, Kenelere Dikkat!
...
Resmi Veteriner Hekim Eğitimi Düzenlendi
...
Denizli'de Ramazan Bayramı Öncesi Sıkı Denetim
...
Denizlili Çiftçilere "Çks Ürün Güncellemesi" H ...
...
Denizli’Nin Meraları Islah Çalışmaları İle Can ...
...
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştiril ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İncilipınar Mah. İncilipinar Cad. No:2 20150 Pamukkale/DENİZLİ

  • Telefon : (0258) 212 54 80 (4 Hat - Santral)

  • Faks : (0258) 212 54 87

  • E-Posta : denizli@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI