Modern kapama ceviz bahçeleri anlamında Türkiye'nin önde gelen Denizli'de ceviz hasadı start aldı.
Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk COŞKUN'un teşrifleriyle Tavas ilçesinde yapılan hasat gününe Tavas Kaymakamı İsmail DEMİR, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat ZAYİM, Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Bilal TAŞTEPE, Ticaret Borsası Başkanı ve üretici İbrahim TEFENLİLİ, İş insanı Halil PEKDEMİR, Şube/İlçe Müdürleri ile teknik personelin yanı sıra muhtar ve çiftçiler katılım sağladı.
Denizli'nin tarımsal üretim anlamında bereketinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Sayın Vali Ömer Faruk COŞKUN" Denizli'mizde düzenlenen hasat günlerine elimden geldiğince katılım sağlayarak üreticimizin hep yanında oldum. Bugünde Tavas ilçemizde ceviz hasadını başlatıyoruz. Çiftçilerimiz bir yıl boyunca emek harcayıp hasat günlerinin gelmesini beklerler. Allah emeğinizin karşılığını misliyle vereceğine inanıyorum Ceviz hasadımızın üreticimize, Denizli'mize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."
Konuklara ceviz hakkında detaylar paylaşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat ZAYİM" İlimizde 13 bin 225 hektar alanda ceviz yetiştiriciliği yapılmakta olup Tavas ilçemiz 1.860 hektar alanla ilk sırada yer almaktadır. İlimizde meyve veren ağaç başı verim 20 kg'dır.
İlimizde ağırlıklı olarak Chandler çeşidi yetiştirilmekte olup diğer yabancı çeşitler olan Fernor ve Franquette yanı sıra yerli çeşit olarak Şebin, Bilecik ve Yalova çeşitleriyle yetiştiricilik yapılmaktadır.
2025 üretim sezonunda hasat ekim ilk haftası itibariyle hasat başlamıştır. 2025 yılı ürünlerinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Tüm üreticilerimiz için bol kazançlar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk COŞKUN, beraberindeki heyet ile ceviz bahçesine geçerek temsili Ceviz hasadı gerçekleştirdi. Ardından üreticiler ile birlikte sektörün sorunları ve çözümlerine yönelik istişarede bulunuldu.