T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Türkiye’nin En Lezzetli Havuçlarının Yetiştirildiği Çakır’da Hasat Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 10.02.2021

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Çakır Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldan bu yana havuç üretimi yaptığını anlatan Çakır Mahallesi Muhtarı Göksel TÜRK " Mahallemizde yaklaşık 150 hane havuç üreterek geçimini sağlamaktadır. Mayıs, haziran aylarında ekilen havuç tohumlarının eylül, ekim aylarında hasadına başlanmaktadır. İnce, lezzetli ve şekerli bir havuçtur. Hasadı elle veya makineler yardımı ile yapıyoruz. Topraklarımız sınırlı olduğu için en değerli ve en çok üretimini yaptığımız sebze havuçtur. Verimli ve sulak arazilerimizde dekardan iyi havuç hasadı yapıyoruz. Ürettiğimiz havuçlar, şekerli tadı ve aromasıyla Denizli ve çevresindeki komşu illerde yoğun talep alıyor. Kış mevsiminde havucumuz sofraların en çok tercih edilen sebzeleri arasındadır. İlçe Tarım Müdürlüğümüzle beraber vatandaşlarımızın her sorununa yardımcı olmaya çalışıyoruz " dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman OYMAK yaptığı açıklamada "Acıpayam ilçesi Çakır mahallesinde yaklaşık 2000 dekar alanda havuç üretimi yapılmaktadır. Kendine özgü tat ve aroması ile Ege bölgesinde tercih sebebidir. Bölgenin iklimi, toprak yapısı ve ekolojik koşullardan dolayı ayrı bir tat ve aroma katmaktadır. Havucun dekara verimi ortalama 8 ton civarıdır. Satış fiyatı değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 1.75 TL civarıdır. Şu andaki fiyatı 2-3 TL arasıdır. Acıpayam İlçesinde kışın sadece Çakır mahallesindeki çiftçiler tarafından Havucun yanısıra Kırmızı lahana, Beyaz lahana, Turp, yer elması ve diğer sebze türlerinin üretimi yapılmaktadır. " dedi.