T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırıncılara Yönelik Gıda Hijyen Eğitimi Yapıldı

Yayın Tarihi : 28.07.2019

İl Müdürlüğümüzce yürütülen gıda denetim hizmetlerinin yanı sıra, sektörlere yönelik düzenlediğimiz bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da titizlikle sürdürülmektedir. Bu kapsamda temel ihtiyaç maddesi olan ekmek üreticilerine ve çalışanlarına yönelik olarak 24.07.2019 tarihinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonunda Hijyen Eğitimi verilmiştir.

Eğitimin açılışını Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz ERKAYA, Fırıncılar Odası Başkanı Bekir KARADABAN ve Fırıncılar Federasyonu temsilcisi Esra YILMAZER ile birlikte yapmışlardır.

İl Müdürümüz Yılmaz ERKAYA; "Temel bir ihtiyaç maddesi olan ekmeğin aynı zamanda bir nimet olduğunu vurgulayarak İl Müdürlüğümüzce yürütülen gıda denetimlerinin aralıksız devam edeceğini, sektörün göstereceği dikkat ve özenin müşteri memnuniyeti ve karlı kazanç olarak sektöre geri döneceğini belirtmiştir. Amacımız halkımıza güvenli ve kaliteli gıdaya erişimi sürekli kılmaktır" diyerek toplantının ilimize faydalı olması temennilerinde bulunmuştur.

Eğitim, Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 18.01.2017 tarihinde imzalanan protokol kapsamında düzenlenmiştir. Hijyen eğitimine 248 fırın çalışanı katılmış olup, eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan katılımcılara 5 geçerli olan "Hijyen Eğitimi" belgesi düzenlenecektir.