T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kuruyemiş Sektörü Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 17.01.2019

Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım vb. aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" na göre Bakanlığımızca yürütülmektedir.

Bu Kanun hükümleri doğrultusunda gıdanın üretimi işlenmesi ve dağıtımının tüm aşamalarında, çiftlikten sofraya kadar gıda güvenirliğinin sağlanması için İl Müdürlüğümüze bağlı kontrol ve denetim ekiplerince bu hizmet aralıksız olarak yerine getirilmektedir.

Bu kapsamda Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 16 Ocak 2019 tarihinde Kuruyemiş üretimi yapan işyerlerinin temsilcilerinin katılımıyla 26.01.2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren TGK Gıda Etiketleme ve Tüketiciyi Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürümüz Yılmaz ERKAYA'nın açılışıyla gerçekleştirilen toplantıda; katılımcı gıda işletmecilerine; yürürlükteki mevzuat hükümleri, işyeri sorumlulukları, izlenebilirlik, etiketleme hükümleri ve denetim çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. İl Müdürümüz kuruyemiş sektörünün İlimiz için önemli bir katma değer olduğunu vurgulamış, hem yurt içi hem de ihracat miktarlarında önemli artışlar olduğunu belirtmiştir.

 Gıda ile ilgili bütün sektörlerde bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarının çok önemli olduğuna vurgu yapan ERKAYA, güvenli gıda arzının ancak sorumlu işletmeciler ile mümkün olacağını da belirtmiştir.

2019 yılında İl Müdürlüğümüzce ve Bakanlığımızca belirlenen Denetim ve İzleme Programları hakkında da bilgi verilen toplantı sonunda soru-cevap şeklinde yapılan değerlendirmenin ardından sona ermiştir.