T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ALABALIK ÜRETİCİLERİNE DEZENFEKTAN VE ÇEVRE DOSTU HAVUZ SÜPÜRGESİ DESTEĞİ

Yayın Tarihi : 13.02.2024

Tarım ve Orman Bakanlığının sürdürülebilir üretimin desteklenmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından hibeli, İlimizdeki 102 adet alabalık üretim tesisine 10.098 litre dezenfektan dağıtımı yapıldı.

Çameli İlçesinde yapılan dağıtım törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, AK Parti Çameli İlçe Başkanı Cengiz YILMAZ, MHP İlçe Başkanı Murat GENÇ, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda üretici katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN konuşmasında “Çameli halkı tarımsal anlamda bizden ne talep ettiyse belediye olarak elimizden gelen tüm desteği verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz" dedi.

Törende konuşan Şakir ÇINAR “Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen bu projeler ile küçük aile işletmelerinin yoğun olduğu İlimizde balıkçılık sektörüne katkıda bulunarak yerel ekonomiyi desteklemeyi hedefliyoruz. Her anlamda Denizli tarımına ve üreticilerimize desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Balık üretiminde kuluçkahane, beton havuzlar,  plastik veya polyester tanklar ile kullanılan malzeme ve ekipmanlar önemli bir yere sahiptir. Üretim öncesi veya sonrası temizlik ve dezenfeksiyon üretim sürecindeki kayıpların önüne geçilmesi açısından önemlidir.

Dezenfektan desteğinin yanında yine İl Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Çameli İlçesinde Alabalık Üreticilerine Havuz Süpürgesi Temini Projesi ile tamamı Büyükşehir Belediyesi hibeli 4 adet çevre dostu havuz süpürgesi üreticilerin kullanımına sunuldu. Proje ile alabalık üretim havuzlarında oluşan her türlü atığın havuz zemininden alınarak uzaklaştırılması ile su kaynaklarının ve çevrenin korunması sağlanacaktır.

Böylece gerçekleştirilen projeler ile üreticilerin ihtiyaçları göz önünde tutularak üretimin artırılması, üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesi, sürdürülebilir üretim ve sağlıklı gıda arzının temini yanında çevre ve su kaynaklarının korunması hedeflenmektedir.