T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Çameli'deki Alabalık Üretim Tesisleri’ni Ziyaret Edip Balık Yumurtası Sağımına Katıldı

Yayın Tarihi : 27.02.2025

​Denizli Valisi Ömer Faruk COŞKUN ve beraberindeki heyet, Çameli İlçesi'ni ziyaret ederek, Elmalı, Taşcılar mahallelerinde bulunan su ürünleri tesislerinde incelemelerde bulunarak, alabalık yetiştiricileri ve çiftçilerle biraraya geldi. 

Çameli İlçesi Elmalı ve Taşçılar mahallelerinde gerçekleştirilen ziyarete, Denizli Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Çameli Kaymakamı Talha Tunahan YILDIRIM, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, TKDK İl Koordinatörü Bilal TAŞTEPE, DSİ.212 Şube Müdürü Kemal ÖZSOY, Özpekler Limited Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÖZPEK, Çameli Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fatih MADEN, Taşçılar Muhtarı Abbas DENİZ, Şube/İlçe Müdürü ile teknik personelin yanı sıra alabalık yetiştiricileri, çiftçiler ve üreticiler katılım sağladı. 

Ziyaretin ilk durağı Taşçılar Mahallesi oldu. Burada, Tarım ve Orman Bakanlığı TKDK destekleri kapsamında desteklenen Mustafa KARA’ya ait su ürünleri tesislerinde incelemelerde bulunularak, alabalık yumurta sağım işlemi yerinde gözlemlendi. Heyet, alabalık üretimi konusunda yapılan çalışmaları izleyerek, üretim süreçlerini ve sektörün gelişimine yönelik yapılabilecek yatırımları değerlendirdi. 

Ziyaretin devamında Elmalı Mahallesi’nde köy kahvehanesinde düzenlenen toplantıya katılım sağlandı. Toplantıda, alabalık yetiştiriciliği yapan üreticilerle bir araya gelinerek sektörün mevcut durumu, karşılaşılan zorluklar ve ihtiyaçlar hakkında istişarelerde bulunuldu. Yetiştiricilerin talepleri ve çözüm önerileri üzerine yapılan görüşmeler, sektörün daha verimli hale gelmesi için atılacak adımlar konusunda fikir birliğine varılmasına zemin hazırladı. 

İlimiz genelinde bulunan 101 adet Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisinde, yaklaşık 2.200 ton porsiyonluk alabalık üretimi yapıldığını, 2 adet su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisinden ise 17 milyon doların üzerinde balık ihracatı yapıldığını vurgulayan Vali Coşkun; “Bugün Çameli İlçesi’nde bulunan alabalık kuluçkahanesi ile yetiştiricilik yapan balık üreticileri, sektör temsilcileri ve çiftçilerimizle bir araya geldik. Öncelikle bütün yetiştiricilerimize sezonun bereketli ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR; “İlimizin su ürünleri lokomotifi olan Çameli İlçesi’nde sektör paydaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemiz ve şehrimiz içinönemli bir katma değeri olan su ürünleri sektörünün her geçen gün teknolojik altyapısı ve ekonomik değerinin yükselmesi hepimizi memnun etmektedir. Su ürünleri kaynaklarımızı korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Aynı zamanda, su ürünleri yetiştiriciliğini ve ticaretini geliştirmek adına da var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu başarıda emeği geçen tüm balıkçılarımıza, yetiştiricilerimize ve sektörümüzün değerli paydaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ziyaretin son bölümünde Özpekler Su Ürünleri tesisine geçilerek balık yetiştiriciliği üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Özpekler Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÖZPEK, tesis hakkında bilgiler vererek balık yetiştiriciliği sektörünün geleceği üzerine görüşlerini paylaştı.